AcasăŞtiriDirector de școală în Suedia: “Pandemia ne-a adus un avans tehnologic de...

Director de școală în Suedia: “Pandemia ne-a adus un avans tehnologic de 5 – 10 ani”

-

Un studiu european apărut săptămâna trecută arată că sentimentul dominant printre cetățenii Uniunii referitor la pandemie este insecuritatea, urmat de speranță. Suedezii fac din nou  notă aparte: în țara scandinavă, pe primul loc stau la egalitate sentimentul de liniște și cel de frustrare. O liniște care a caracterizat și școlile suedeze încă de la începutul pandemiei. Măsurile care s-au luat au fost mult mai puțin invazive decât cele din multe alte țări, iar panica a fost și ea mult mai mîcă. Un reportaj despre învățământul suedez în perioada Coronei realizat de corespondentul RFI în Suedia, Constantin Drăgan.

”- Gradul de contaminare a fost incredibil de scăzut în școli. Am avut două locuri critice în școlile din Suedia unde personalul a avut dificultăți în a păstra distanța: la copiator și la mașina de cafea. La școala mea avem patru copiatoare pentru ca oamenii să meargă în locuri diferite.

mai mult la   /www.rfi.ro/social-134753-director-scoala-suedia-pandemia-avans-tehnologic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate împotriva Covid cu...

Aproximativ 1.000 de persoane din Suedia au primit doze de vaccin COVID-19 Moderna care au fost menţinute la o temperatură greşită în timpul transportării,...