AcasăPoliticaPovestea tragică a unui tânăr refugiat afgan în Suedia: Talibanii i-au ucis...

Povestea tragică a unui tânăr refugiat afgan în Suedia: Talibanii i-au ucis tatăl şi un frate de numai 10 ani în explozia unei maşini

-

Sarwar Stanikzai este un tânăr afgan de numai 22 de ani student la o universitate din Suedia. Este în vizită la prieteni din România şi a acceptat să ne spună povestea lui tragică. Tatăl şi fratele lui de numai 10 ani au fost ucişi anul trecut de talibani în explozia unei maşini.

Sarwar avea 15 ani când tatăl său, învăţător într-o provincie din Afganistan, l-a trims în Europa pe o rută a imigraţiei, prin Iran – Turcia – Bugaria – Serbia – Austria – Germania. A ajuns în Suedia unde este acum student la Ştiinte Economice. A devenit o voce influentă pe reţelele sociale împotriva talibanilor. Are aproape 50.000 de followeri.

Tatăl meu nu a vrut să mă vadă aşa cum voiau talibanii. Vor face la fel acum. Vor deschide şcolile religioase, vor forţa tinerii să se antreneze, le vor spăla creierul şi îi vor folosi ca o armă împotriva adversarilor”, spune Sarwar.

mai mult la  /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate împotriva Covid cu...

Aproximativ 1.000 de persoane din Suedia au primit doze de vaccin COVID-19 Moderna care au fost menţinute la o temperatură greşită în timpul transportării,...