AcasăFashionSuedia, în topul agresiunilor cu arme de foc din Europa

Suedia, în topul agresiunilor cu arme de foc din Europa

-

Este în general considerată una dintre cele mai liniștite și sigure țări de pe continent, iar lucrul acesta este destul de adevărat. Asta însă nu împiedică Suedia să aibă cea mai mare creștere a crimelor comise cu arme de foc din Europa. Cum arată situația și care par a fi cauzele ne spune corespondentul RFI în Suedia, Constantin Drăgan.

Au trecut doar trei luni de când autoritățile suedeze se bucurau de scăderea la începutul lui 2021 a numărului de atacuri cu arme în Suedia, care erau semnificativ mai puține decât cele din prima parte a anului trecut. Se vorbea atunci despre ofensiva poliției, despre măsurile care se luaseră și despre speranța ca tendința să continue.

Ieri însă totul a devenit relativ în momentul în care Brottsförebyggande rådet, altfel spus Consiliul pentru prevenirea criminalității, a publicat un studiu realizat în 22 de tari ce a aruncat o puternică umbra asupra succesului suedez de la începutul acestui an.

E însă adevărat că perioada la care studiul se referă nu e foarte recentă, fiindcă se întinde din 2000 până în 2019.  Din păcate statistica arată acolo o Suedie foarte departe de cea care se dorește a fi. Concret, țara scandinavă pare a fi ajuns rapid în topul european al criminalității cu arme de foc.

Între 2014 și 2017 doar Croația a avut un nivel mai ridicat de astfel de crime, raportat la numărul populației. După 2017 Suedia ocupă chiar primul loc. Sigur că studiul nu e perfect. De pildă, în 2018 și 2019 numărul țărilor participante a scăzut, însă el trage multe semnale de alarmă în birourile autorităților suedeze.

https://www.rfi.ro/social-134428-suedia-top-agresiuni-arme-foc-europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read