AcasăFashionSuedia se oferă să primească pacienţi români cu COVID. „La Terapia Intensivă...

Suedia se oferă să primească pacienţi români cu COVID. „La Terapia Intensivă de la noi bate vântul”

Criticată în România, dar lăudată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru modul în care a luptat împotriva epidemiei, fără a recurge la măsuri drastice, Suedia şi-a anunţat disponibilitatea de a primi pacienţi infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă, din întreaga Europă.

-

Autorităţile suedeze au anunţat că sunt dispuse să ajute alte ţări şi să primească în spitale pacienţi aflaţi în stare gravă. Laura Ghibu Ventimiglia, medic român din Suedia, a explicat cum reuşesc scandinavii să fie eficienţi şi pot să primească şi pacienţii altora.
„Situaţia e ţinută total sub control în Suedia, iar în secţiile de Terapie Intensivă bate vântul. Au şi anunţat că sunt dispuşi să primească pacienţi în stare gravă din toată Europa, deci ar putea fi trimişi şi români ca să fie trataţi acolo. Avem doar 129 de bolnavi cu COVID la secţiile de Terapie Intensivă. În primăvară am avut peste 1.000”, explică românca.

Medicul român din Suedia a făcut şi o comparaţie între modul în care sunt trataţi pacienţii infectaţi cu COVID în Suedia şi felul în care li se asigură serviciile medicale în România. „În Suedia, fiecare caz grav a fost asistat de 4 asistente sau infirmiere, plus un medic. În România, cifrele la nivel european arată că 6 bolnavi sunt asistaţi de o singură asistentă”.

Citeste mai mult: adev.ro/qjq86f

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read